El 13 de juny del 1982 es va celebrar al Camp Nou, a l’estadi del Barça, la cerimònia d’inauguració del Mundial de Futbol del 1982. Aquell esdeveniment va posar Barcelona al mapa internacional.

Alumnes dels Salesians de Rocafort i dels Maristes, protagonistes

Uns 2.000 joves van participar en l’espectacle de la cerimònia. Manuel Marina, exalumne dels Salesians de Rocafort, explica que a partir del mes de març del 82 se’ls va oferir als alumnes de la seva escola i a les noies dels Maristes, la possibilitat de participar a la cerimònia. Molts s’hi van apuntar.

De seguida van començar a fer els assaigs a l’estadi de Montjuïc. Hi anaven dues tardes a la setmana i van durar uns dos mesos. La primera cosa que els van ensenyar, va ser a marcar el ritme. L’assaig general va ser al Camp Nou, dos dies abans de la inauguració.

Una cerimònia accidentada

El dia de la cerimònia van vestir els alumnes amb un xandall blanc i unes sabatilles esportives i els van portar al Palau Blaugrana. D’allà, passant pels túnels, havien d’accedir al Camp Nou. Però abans de sortir els nois vestits de blanc, van sortir les noies vestides de verd i repartint flors. L’aigua de les flors va caure per tot arreu i alguns nois van relliscar. N’hi va haver que es van fer mal i els organitzadors els van prohibir sortir. Però enrabiats i frustrats, van decidir empènyer els membres de seguretat i reunir-se al mig del camp amb els seus companys per formar la figura d’una gran pilota de futbol. A les imatges de la retransmissió, que van veure milions de persones al món, es veu clarament com s’hi incorporen més tard.

Els nois i noies participants van ser recompensats assistint al partit inaugural entre l’Argentina i Bèlgica.