Amb una carrera de 40 anys en el camp de la medicina i la biologia, el nom de la barcelonina Anna Veiga sovint va associat a conceptes com “fertilitat”, “tècniques reproductives” o, directament, “donar vida”. I amb tota la raó del món, perquè la nostra convidada es va fer popular, abans de fer els 30 anys, per liderar l’equip que va dur a terme el primer naixement d’una fecundació “in vitro”: el de la Victòria, efectuat a la Dexeus el 1984.
Estudi de les cèl·lules mare
Però la tasca de l’Anna no s’atura aquí. Membre d’algunes de les societats científiques internacionals més prestigioses, la seva recerca en genètica reproductiva i en bioètica l’ha duta també a interessar-se pel terreny ampli, ple de possibilitats i d’incògnites de les cèl·lules mare.
‘Terra fèrtil’, a betevé
Per tot plegat, Anna Veiga trepitja la nostra ‘Terra fèrtil‘ per parlar-nos de com la ciència ens ajuda tant a donar llum com a combatre les malalties més greus, però també ens il·lustra sobre de quina manera aquestes mateixes innovacions mèdiques han contribuït a canviar-nos com a societat.