Amb Guadalupe Plata i Joe Crepúsculo arranquem la primera hora del Subúrbia. Ells són dos dels protagonistes del cicle de concerts Sala BCN que se celebra aquest cap de setmana al Castell de Montjuïc.

Des del segell Vanana Records escoltem el nou EP dels sevillans Karavana. The Crab Apples ens presenten ‘Me da igual’ i ens parlen de les dificultats que han tingut dins de la indústria musical. Els britànics Shame ens porten un contundent ‘Water in The Well’ i des de Subterfuge Records Choley ens submergeix dins del seu univers indie pop lo-fi al que han denominat blue chill.

Dani Llamas ens torna a emocionar acompanyat de The New Raemon amb el ‘Pozo de la Víbora’. Ens situa als fusellaments de 1936 a Jérez. Una història plena de dolor i ràbia inclosa al seu imminent nou LP ‘La Verdad’.

María José Llergo ens porta el seu particular flamenc modern amb ‘La Luz’ i des del País Basc Niña Coyote eta Chica Tornado ens versionen el Superstition de Stevie Wonder.

Viatjarem a Seattle per escoltar en directe a The Postal Service i portem bones notícies pels seguidors de Tampe Impala.

Ens arriben més propostes interessants, des de València escoltem la fragilitat de Lanuca amb ‘Colmillos’ i des del segell Intromúsica a una de les convidades més joves del Subúrbia, es diu Luna Valle i ja ens ha enamorat amb la primera escolta de ‘Estado de alarma’.

Finalitzem la primera hora del Subúrbia amb una versió més reflexiva del ‘Losing My Religion’ de R.E.M en la veu de Frank Iero, el guitarrista de My Chemical Romance.

A la segona hora del programa ens visita el periodista musical Toni Castarnado, autor dels llibres ‘Mujer y Música’ editat per 66rpm i ‘Ellas cantan, ellas hablan’ per Silex Ediciones. Ens porta una playlist de Dones i Música en aquesta setmana marcada pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Escoltem de Courtney Barnett, Cat Power a Maria Rodés o Natalia Lafourcade.

A la recta final del programa Miley Cyrus i Stevie Nicks ens revolucionen barrejant ‘Midnight Sky’ i  ‘Edge of Seventeen’, el clàssic de la vocalista de Fleetwood Mac, del seu debut en solitari al 1982. Aprofitem per deixar sonar la súper versió del ‘Heart Of Glass’ de Blondie amb la veu de Cyrus.

Des d’Irlanda Fontaines D.C arriben amb el seu flamant ‘A Hero’s Death’. Si tot va bé podrem gaudir d’ells en directe l’11 de març a sala Razzmatazz. Love of Lesbian ens envien un missatge espacial amb el seu nou single ‘Cosmos’ i ens acomiadem amb una cover del ‘Cosmic Dancer’ de T.Rex amb la veu de David Bowie i Morrissey.

Escolteu el programa sencer aquí: