És l'únic combustible que mou aquest catamarà. El WWF és el vaixell insigne del projecte RENOWATIO, una iniciativa concebuda per conscienciar els ciutadans de la importància d'introduir l'ús de les energies renovables en el nostre dia a dia. Amb només aquest petit motor i una quarantena de plaques solars, el catamarà pot arribar a cinc nusos de velocitat, la mateixa que la d'un veler estàndar. Les bateries ofereixen una autonomia de 15 hores. Diuen que una de les millors sensacions és entrar a port, a motor, envoltat de silenci. Fins el dijous 15 podeu visitar el catamarà, que romandrà de portes obertes fins a les tres de la tarda. Els més menuts podran gaudir de tot un seguit de joguines solars i contemplar el primer cotxe 100% elèctric.

Al llarg del trajecte, el vaixell solar ha fet escala a nou de les localitats més visitades del Mediterrani. Hi han navegat quatre capitans, una trentena de voluntaris de diversos indrets de l’Estat, un cotxe elèctric i diversos ginys solars, com ara joguines, forns i cuines.

L’embarcació ha recorregut 700 milles nàutiques gràcies només a l’energia del sol, sense fer soroll ni contaminar. Des d’aquest diumenge i fins al 15 de setembre, s’estarà al moll per qui vulgui conèixer el projecte i la tripulació.

WWF demana que es legisli d’acord amb un nou model energètic que garanteixi el lideratge d’Espanya en energies netes i l’encamini cap al compromís de produir un 60% de l’electricitat amb fonts renovables el 2020.