Va ser una desgràcia que va evidenciar el problema estructural de molts edificis de Barcelona, l'aluminosi. Dos dècades més tard, al mateix carrer del Cadí alguns habitatges presenten aquest aspecte. Sostres apuntalats i esquerdes pertot arreu. L'Ajuntament es fa càrrec de més de la meitat dels costos de la rehabilitació. Tot i això, alguns afectats no s'ho poden permetre. MONTSERRAT MALATO "Debido a la crisis en estos momentos todos están sin trabajo y están viviendo de las ayudas. Si antes no pagaban, ahora menos todavía". ANTONI SOROLLA, delegat d'Habitatge de l'Ajuntament "Va ser un punt i a part en el sentit que es va veure que hi havia d'haver un control de materials i de processos molt més exhaustiu del que hi havia hagut fins llavors". Dels més de 4.000 habitatges als quals es va diagnosticar aluminosi, la immensa majoria es van enderrocar i se'n van construir de nous. De fet, només queden unes 230 famílies pendents de reallotjament. Dels edificis per rehabilitar, prop del 70% ja estan enllestits. ANTONIO VILA, president de l'AV Turó de la Peira "Sabemos que el Turó de la Peira no está terminado y lo que queremos es terminarlo. Eso quiere decir que toda la rehabilitación se termine y el barrio quede nuevo". Per tornar a posar el problema de l'aluminosi damunt la taula els veïns del Turó de la Peira han organitzat diverses accions. A diversos lloc del barri s'hi han instal·lat panells com aquest. Exemplifiquen amb fotografies com van haver de viure els veïns durant molts anys. No obliden una problemàtica per molt s encara ben viva.

L’esfondrament del Turó de la Peira va donar a conèixer el ciment aluminós, un tipus de material molt utilitzat en la construcció entre els anys 50 i 70. Es tracta d’un ciment més barat i ràpid d’assecar, però també més porós, que s’esquerda amb facilitat. Amb aquest ciment es van construir la major part dels habitatges del Turó de la Peira però també d’altres barris de Barcelona com la Trinitat Nova, el Polvorí o el sud-oest del Besòs.

Vint anys després de l’esfondrament al carrer del Cadí,  la ferida de l’aluminosi encara no està tancada. Tot i que la majoria d’edificis amb aluminosi s’han tirat a terra o s’han rehabilitat, encara hi ha família pendents de reallotjament i altres que viuen amb puntals a parets i sostres de casa seva.