Segons ha informat avui l’ONG Barcelona Acció Solidària, han decidit reconvertir la caravana -que ha organitzat en els últims nou anys- en una plataforma logística de distribució. Ara, enviaran el material en vaixell fins als ports de Nouadhibou, Dakar i Banjul. Un cop allà, els dipositaran en magatzems i seran distribuïts amb transports i personal locals.

L’objectiu d’aquest canvi d’estratègia és, segons l’ONG, “ser més respectuosos amb el medi ambient, més sostenibles” i donar servei durant tot l’any. A diferència de la caravana que s’organitzava un cop l’any, ara hi enviaran material de forma periòdica. De fet, ja estan treballant per poder fer arribar el primer enviament -ja han recollit 40 tones de material- al més aviat possible.

Tot i que la decissió d’acabar amb la Caravana Solidària s’ha pres després del segrest d’Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alícia Gàmez, l’ONG assegura que feia temps que parlaven sobre aquesta possibilitat. Diuen que el segrest ha estat només el “detonant”.