Hora amunt hora avall els Reis Mags desfilaran pels barris de set dels 10 districtes de la ciutat. Sant Andreu és on es concentren més rues, el segueixen Horta-Guinardó i Sant Martí. A Sants-Monjuic i Sarrià - Sant Gervasi hi haurà dues desfilades i a les Corts i Nou Barris, una. 18 h, CARRER DE LLOBREGÓS La que organitzen els veïns d'Horta continua sent la de més recorregut de les que es fan a la ciutat, tot i que el seguici no comença fins a les sis, el tret de sortida de la festa serà a les quatre de la tarda. Simultàniament al mateix districte Mercior, Gaspar i Baltasar també desfilaran als barris de la Teixonera, Montbau i Sant Genís dels Agudells. 17.15 h, PLAÇA D'ORFILA Els nens i veïns de Sant Andreu també podran triar quina desfilada volen veure. La de Sant Andreu - Sagrera enllaça els dos barris i comença a un quart de sis. Les de Bon Pastor i Baró de Viver arrencaran una mica més d'hora, i la del barri de Congrés i els Indians i Trinitat Vella, una mica més tard, a les sis. 17.30 h, ESTACIÓ DE TORRE BARÓ A Nou Barris només hi ha una rua. Com ja és tradició, els Reis arriben a l'estació de Torre Baró amb tren, des d'on es dirigiran a la plaça major de Nou barris, on tots els nens els faran una rebuda especial. 17 h, PLAÇA DE COMES A la mateixa hora Mercior, Gaspar i Baltasar es passejaran també pels carrers de Sants i les Corts. A Sants els podrem veure desfilar una mica més tard pel barri de la Marina. 17 h, CARRER DE TRINXANT A Sant Martí també hi ha més d'un seguici. Als barris del Clot i del Camp de l'Arpa, al Poblenou, i un darrer que recorrerà els barris del Besòs, el Maresme, la Verneda i la Pau. 20 h, PLAÇA DE MOLINA I on els Reis Mags arribaran més tard és a Sarrià - Sant Gervasi, que enguany torna a fer dues cavalcades separades. La de Sant Gervasi és una de les calvalcades de barri més antigues de la ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcades de Reis als barris 2019: recorreguts i horaris (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcades-reis-barris-barcelona|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Nens i nenes de tota la ciutat esperen amb delit l’arribada dels Reis d’Orient, en qui tenen totes les esperances posades de cara a la nit màgica. Lliurades ja les cartes als patges i carteres reials, la màgia de la nit de Reis porta Ses Majestats a 16 cavalcades simultànies per set dels 10 districtes la ciutat. Molts carrers estan tallats per deixar-los pas, així que no és un bon dia per agafar el cotxe ni tampoc l’autobús.

El dia abans de la cavalcada de Reis, els patges reials han sortit als carrers per recollir les cartes dels nens i nenes nerviosos per l’arribada de Ses Majestats. Durant tota la tarda, el patge Gregori ha recorregut els carrers del Poble-sec per agafar les cartes dels més petits. A Gràcia, les Carteres Reials han sortit dels jardinets de Salvador Espriu per recollir les cartes adreçades als Reis d’Orient i han acabat el recorregut a la plaça de la Vila de Gràcia. També al barri del Parc i la Llacuna s’ha fet una rua de patges en busca de totes les peticions per tal de fer-les arribar a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Any rere any, la cavalcada més multitudinària de la nit de Reis és la que passa pel centre de Barcelona. Enguany comença a a les 18 h l’avinguda del Marquès de l’Argentera, passa per la plaça de Catalunya, la de la Universitat i el carrer de Sepúlveda fins al passeig de Rius i Taulet.

Tot i així, diversos barris, amb l’ajuda de les associacions veïnals, organitzen cavalcades més pròximes al públic. Enguany són 15 rues plenes de carrosses, tones de caramels i il·lusió.


Mapa Cavalcades dels Reis Mags a Barcelona (2014)

A Sants, les autoritats reben Ses Majestats a les 17 h a la seu de la plaça de Comas, per iniciar allà un recorregut pels carrers de Vallespir, Galileu i Joan Güell que acabarà als jardins de Can Mantega. L’altra cavalcada del districte de Sants-Montjuïc és la dels barris de la Marina, que surt a les 18 h de la plaça de les Matemàtiques (darrere l’edifici de La Campana) per baixar fins a la de la Marina (pg. Zona Franca / c. Foneria).

Per altra banda, Sarrià i Sant Gervasi organitzen per separat dues cavalcades. Els Reis Mags, que durant la tarda recolliran les darreres cartes dels nens a la seu del districte, participen en una cavalcada que puja des dels Salesians fins al passeig de Santa Eulàlia, ja a la falda de Collserola, recorrent tot el carrer Major de Sarrià. A Sant Gervasi, en canvi, la cavalcada baixa des de la plaça de la Bonanova fins al Mercat de Galvany pel carrer de Muntaner.

La cavalcada de Reis d’Horta-Guinardó farà un recorregut més curt que l’any passat. Ses Majestats sortiran del Mercat del Carmel, seguiran per el carrer del Tajo fins baixar per passeig de Maragall, on finalitzarà la cavalcada a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. Però al districte d’Horta-Guinardó n’hi ha dues més: la del barri de la Teixonera i la de Sant Genís dels Agudells.

Els Reis Mags arriben a Nou Barris en tren i, després de ser rebuts a la seu del districte, recorren la via Júlia, el passeig de Verdum, el de Pi i Molist i el de Fabra i Puig fins a l’avinguda Meridiana.

El districte de Sant Andreu és el que aplega més cavalcades de Reis. En total se’n fan quatre. La més visible és la que organitzen conjuntament les comissions de festes de la Sagrera i de Sant Andreu de Palomar, que enllaça un barri amb l’altre: surt a les 17.30 h de la plaça d’Orfila i té prevista l’arribada abans de les 20 h a la plaça de Masadas. El barri del Congrés i els Indians organitza la seva pròpia cavalcada, que sortirà a les 18 h de davant del local de l’Associació de Veïns i arribarà a la parròquia de Sant Pius X. També el de la Trinitat Vella, on la Comissió de Festes ha organitzat un seguici que acompanya Ses Majestats per tots els carrers importants del barri. El Bon Pastor i Baró de Viver comparteixen cavalcada: la desfilada dels Reis Mags amb les entitats, les AMPA de les escoles i els organitzadors del Pla de barris surt a les 17.20 h del carrer de Sant Adrià i arribarà unes dues hores després a la plaça de Pilar Miró.

Al districte de Sant Martí, la cavalcada que recorre els barris del Clot i del Camp de l’Arpa surt a les 18.45 h del carrer de Freser i arribarà a la plaça del Mercat del Clot. El recorregut més oriental és el que faran els Reis d’Orient pels barris del Besòs, el Maresme, la Verneda i la Pau: totes les carrosses que els acompanyen surten del Fòrum i pugen per la rambla de Prim fins acabar a la plaça de Puigcerdà, amb una festa per als més petits.