Darreres indicacions per als voluntaris de la Fundació Arrels abans de sortir al carrer. El missatge d'aquesta campanya és ben clar: denunciar el que consideren una injustícia i intentar aconseguir col·laboració ciutadana, ja sigui amb donatius o amb voluntariats. MARTA MAYNOU, Arrels Fundació "No és normal que hi hagi persones dormint al carrer. Les veiem diàriament però no és normal, i a més a més demanant a la gent que col·labori per assegurar l'atenció i l'allotjament de les persones sense sostre." De fet, aquest any han ofert un lloc on dormir a 250 persones, i n'han atès més de 1.300, un 20 per cent més que l'any 2010. FERRAN BUSQUETS, director d'Arrels Fundació "La tendència és l'augment. O bé busquem un remei per solucionar-ho o bé cada vegada tindrem més persones dormint al carrer. // El punt fonamental per evitar aquest problema és l'allotjament garantit." El que s'ha transmès avui als vianants és que de la continuïtat de la tasca d'Arrels depèn de la seva solidaritat. Però també han recordat que la solució no només inclou per tenir recursos econòmics, sinó que l'Administració posi els pisos buits a disposició de la gent que dorm al ras. A Catalunya es calcula que hi ha 100.000 habitatges buits, i als carrers de Barcelona aquesta nit 900 homes i dones dormiran al carrer.

La campanya, que es basa en repartir fulletons i passejar-se pels carrers de la ciutat amb cartells, vol conscienciar i denunciar aquest problema social que hi ha a Barcelona. Segons càlculs de l’entitat,  3.000 persones no tenen llar a Barcelona, i són 900 les que acaben dormint al carrer cada nit.

Només el 2013, la fundació Arrels va donar allotjament a 250 persones i en van atendre més de 1.300. Per poder seguir amb aquesta tasca, demanen la solidaritat de la ciutadania mitjançant donatius. De fet, el 45% del pressupost de la fundació d’aquest any s’ha dedicat a l’allotjament d’aquestes 250 persones.

A més, des d’Arrels alerten que el nombre de gent sense sostre no ha parat de créixer en els darrers anys i que és imprescindible aconseguir més recursos econòmics per, com a mínim, seguir oferir la mateixa assistència d’aquest any. En concret, respecte a 2010, aquest any han atès un 20% més de persones.

Per recaptar més fons, el proper 22 de desembre se celebrarà un acte solidari a favor de les persones sense llar a la plaça dels Àngels.