Després que l’AMB publiqués les xifres del consum d’aigua domèstic a Barcelona i que aquestes situessin Sarrià – Sant Gervasi com el districte amb el consum d’aigua més disparat, els veïns hi han volgut dir la seva.

La majoria creuen que estan conscienciats i que fan tot el possible per mirar d’estalviar aigua, encara que també són conscients que moltes cases, especialment les situades al passeig de la Bonanova, poden disparar el consum per culpa de les piscines i els jardins unifamiliars.

És veritat que jo em passejo pel barri i veig altres jardins que la gespa sembla que estiguem a Irlanda”
Mercedes Segura, veïna de Sarrià – Sant Gervasi

Ho té molt clar la Mercedes Segura. És presidenta de la seva comunitat i li sap greu que no tothom sigui solidari amb la sequera que s’està patint. “A la nostra comunitat tenim una mica de gespa i no la reguem, seguim la directiva de la Generalitat, però és veritat que jo em passejo pel barri i veig altres jardins que la gespa sembla que estiguem a Irlanda“.

“Moltes piscines no se sap ni que hi són”

No m’han semblat estranyes aquestes dades perquè en aquesta zona hi ha moltes cases jardins i moltes piscines que no se sap ni que hi són”
Maria Teresa Figa, veïna de Sarrià – Sant Gervasi

La Maria Teresa Figa no es mostra gaire sorpresa per les dades publicades. A la seva comunitat tenen piscina i la van acabar buidant per conscienciació mediambiental. “No m’han semblat estranyes aquestes dades perquè en aquesta zona hi ha moltes cases amb els jardins a l’exterior i moltes piscines que no se sap ni que hi són. Piscines a terrasses i àtics. Trobo que és una bona idea que els enviïn cartes informatives“.

No ho entenc perquè jo crec que estem molt conscienciats, almenys la meva família i la gent que m’envolta”
Maria Dolores Riberola, veïna de Sarrià – Sant Gervasi

Per la seva banda, la Maria Dolores Riberola no se’n sap avenir i creu que precisament aquest any la gent hauria d’estar molt conscienciada arran de la sequera extrema que s’està vivint. “No ho entenc perquè jo crec que estem molt conscienciats, almenys la meva família i la gent que m’envolta. M’estranya perquè penso que aquest any la gent hauria d’estar molt conscienciada i m’estranya perquè la sequera està aquí i és una realitat i hem d’ajudar com puguem”.

“És estigmatitzant, això dels rics malbaraten més”

La Pat Duran no acaba de veure la relació entre un barri d’alt poder adquisitiu i aquests consum desmesurat. Segons ella, la gent amb alt poder adquisitiu també té consciència, encara que reconeix que no sap com es gestionen les cases amb piscines interiors.

He quedat sorpresa i molesta no m’agrada. És estigmatitzant, això dels rics malbaraten més”
Rosa Maria Martí, veïna de Sarrià – Sant Gervasi

La Rosa Maria Martí no acaba de veure clares les dades publicades i creu que s’està intentant estigmatitzar tot el barri. Explica que a la seva comunitat tenen una piscina que té la mateixa aigua tot l’any i que només reomplen aquella part que amb el temps s’ha anat vaporitzant. També han optat per substituir la gespa del jardí per gespa artificial. “Trobo estranya aquesta dada, m’agradaria saber d’on surt, la trobo estigmatitzant perquè he vist gent d’altres barris que no tenen la consciència que tenim aquí. He quedat sorpresa i molesta, no m’agrada. És estigmatitzant, això dels rics malbaraten més”.