Feia anys que l’Associació de Veïns de Sarrià demanava que els dos activistes de l’entitat, Mariano Meseguer i Angelina Trallero, tinguessin un espai al barri amb el seu nom. La reurbanització dels entorns de les casetes de l’Hort de la Vila, amb la construcció d’un edifici de La Llave de Oro, ha donat lloc a dues placetes que finalment han pogut homenatjar aquests dos dirigents veïnals. Ara l’associació de veïns del barri demana que es posi una mica de vegetació a la plaça de Mariano Meseguer per fer que sigui més amable.

Verd per cobrir les reixes

La plaça es va inaugurar aquest octubre per la Festa Major de Sarrià però l’entitat veïnal creu que no llueix tant com hauria de lluir: “Demanaríem que es posés una mica de vegetació, unes jardineres amb verd que pugés per aquestes reixes que hi van col·locar”, reivindica Eulàlia Marquès, de l’Associació de Veïns de Sarrià. “D’aquesta manera s’aconseguiria una plaça més acollidora i s’evitaria que es tiressin llaunes i brossa darrere les tanques”, afegeix.

Brossa acumulada darrere les reixes on l’associació de veïns demana que es posi vegetació

Dos dirigents veïnals importants

Mariano Meseguer va ser un arquitecte i activista que va fer molt per protegir el patrimoni artístic i arquitectònic de Sarrià i de Barcelona. Va ser president de l’associació de veïns del barri durant uns anys i amb la seva tasca reivindicativa va aconseguir que es conservessin els Jardins de la Vil·la Cecília i també l’edifici on ara hi ha el Centre Cívic Sarrià. El 2005 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Angelina Trallero, que posa nom a la placeta just al costat de la de Mariano Meseguer, va ser també una activista destacada de l’Associació de Veïns de Sarrià durant 30 anys. L’any 2000 va rebre la Medalla de la Dona de Sarrià – Sant Gervasi.