La pista de vòlei de la plaça de la Verneda provoca molèsties als veïns dels blocs que hi ha a tocar. Asseguren que els cops de pilota se senten des de dins els habitatges i que sovint els partits s’allarguen fins al vespre i fins i tot ben entrada la nit. El camp forma part de la ruta esportiva que es va crear al barri de la Verneda i la Pau el 2020 com a projecte del Pla de barris.

Per la seva banda, el districte de Sant Martí recorda que la pista es va situar en aquest punt després de fer un procés participatiu amb entitats i associacions del barri, i assegura que no té constància de queixes referents a l’ús de l’espai. La pista la dinamitza una empresa que va guanyar el concurs de concurrència pública.

Partits amb públic i música

Els veïns de les comunitats de veïns que donen a la plaça asseguren que, tot i estar a favor de l’esport, el soroll que provoquen les pistes els afecta en el seu dia a dia. Vicenç Aparicio explica, per exemple, que quan el camp està ocupat, la seva filla “no pot teletreballar” i reconeix que de vegades els partits s’allarguen “fins a les tres de la matinada i els jugadors hi posen música, reggaeton, etc”.

L’Assemblea de joves del barri defensa la pista

Des de l’Assemblea de joves Verneda 73 defensen la pista ja que -segons expliquen fonts de l’entitat- la plaça de la Verneda va ser durant anys un punt calent de venda de drogues i creuen que la presència del camp de vòlei ha estat un dels factors que “ha pogut contribuir a disminuir-hi aquesta activitat”. A més, consideren que les crítiques “criminalitzen” la utilització de l’espai públic per part del jovent.

Els joves asseguren que al barri de la Verneda i la Pau hi falta oci alternatiu i defensen que hi hagi espais on es pugui fer esport de manera pública i gratuïta. Això sí, reconeixen que la pista pot causar algunes molèsties, sobretot si després dels partits els esportistes s’hi allarguen, i atribueixen aquest fet “a la manca d’espais per als joves que hi ha al barri.”

“Fins i tot s’hi fan campionats”

Els veïns asseguren que no poden preveure quan estaran ocupades les pistes ni quantes persones hi haurà. Ho explica el Manuel Maldonado, que diu que de vegades “el soroll és insuportable” i afegeix que “fins i tot es fan campionats” amb força gent.

La Maria del Mar López, per la seva banda, reconeix que pateix “migranya” i que el soroll que provoquen les pistes li és molt molest, tot i viure en un pis alt. Segons Albert Navarro, el consistori ho hauria hagut de consultar amb els veïns de les finques directament afectades: “Tothom té dret a saber què vol que li posin sota de casa seva”, explica.

Ruta esportiva de la Verneda i la Pau

El districte de Sant Martí assegura que aquesta pista de vòlei forma part d’una ruta esportiva de sis punts més, repartits per tot el barri de la Verneda i la Pau. Es van col·locar el 2020 i tenen diferents tipus de material esportiu: taules de ping-pong, màquines de fitnes i pistes de bàdminton, vòlei i patinatge. L’objectiu és, segons fonts municipals, que les facin servir els veïns i els esportistes.

No descarten recollir signatures

De moment, els veïns han fet constar les queixes unes quantes vegades a la Guàrdia Urbana i no descarten començar una recollida de signatures amb la intenció que acabin traslladant la pista a un altre punt del barri on no hi hagi tants blocs d’habitatges.