No ha estat fins fins poc abans de les dotze del migdia que els veïns del número 55 i 57 del carrer de Jaume Giralt i 64 del carrer de Sant Pere Més Baix han pogut entrar a casa seva. Ho han fet habitatge per habitatge i, sempre, acompanyats d'un bomber. JEFFERSON "Sobre todo de uno en uno porque las condiciones estan bastante mal y para que no ceda el piso o algo y que otro dia nos citarian para recoger mas cosas." CARMELO "El patio de luces se ve todo quemado, mucho humo... y, bueno, hemos entrado en mi piso, es un tercero y está bien. La verdad es que el piso está bien, está bien. No se ve humo, bueno se huele un poco a humo pero nada, ni paredes ni nada." El cos de bombers ha estat tota la nit vigilant i remullant la zona i aquest matí han fet les inspeccions pertinents, que han determinat que els veïns de les finques afectades trigaran setmanes a poder tornar a casa. JORDI SECALL, cap d'unitat de Bombers de Barcelona "El resultat és que a curt termini no es podran habitar, perquè calen unes reformes bastant importants per afectació a l'estructura i serveis." "Pràcticament tots els veïns poden entrar a buscar les seves pertinences, menys els dos primers pisos del número 55 i el 2n 2a del número 57." Els veïns de finques properes que ahir es van quedar sense subministrament de llum, aigua i gas aquest matí ja en tenien i els comerços han pogut recuperar l'activitat.

L’Ajuntament ha confirmat als veïns dels tres edificis més afectats per l’incendi del barri de Sant Pere que no podran tornar a casa. Una situació que es pot allargar. De fet, el consistori no vol fer cap previsió ni posar data de retorn. Es tracta dels veïns de l’edifici del carrer de Jaume Giralt, 55, on es va declarar l’incendi; l’edifici del costat, el número 57, i també el del carrer de Sant Pere Més Baix, 64. Tots tres tenen l’estructura afectada i, per tant, caldrà fer-hi obres. Els veïns de les altres tres finques han pogut tornar a casa aquest matí i se’ls ha restablert el subministrament de llum, aigua i gas.

Aquesta nit, els Serveis Socials han allotjat 15 persones que no podien tornar a casa. Una situació que s’allargarà en el temps i a la qual es poden acabar acollint més veïns. Durant tota la nit, els bombers han estat remullant i airejant els sis blocs de pisos afectats per l’incendi. El foc va començar ahir a la matinada als baixos del número 55 del carrer de Jaume Giralt i es va propagar al blocs contigus, fins a afectar també el carrer del darrere, el de Sant Pere Més Baix. De moment, es desconeixen les causes del sinistre, que no ha causat ferits.