Forn ha lamentat i condemnat els aldarulls en la manifestació i ha recordat que la llibertat d’expressió ha d’anar acompanyada d’ordre i civisme: “no pot ser que grups molt minoritaris utilitzin reivindicacions per fer malbé l’espai públic”, ha dit. Tot i que va transcórrer de forma pacífica, la marxa d’aquest dimarts en suport de les 11 persones detingudes en el marc de l’operació policial contra un suposat grup “anarquista violent”, va acabar amb alguns incidents. El primer tinent d’alcalde ha concretat que es van cremar cinc contenidors, se’n van malmetre dos i ha afegit que es van fer pintades al llarg de tot el recorregut. El consistori ha xifrat el valor dels desperfectes en 5.000 €.

Des de les 5 h de la matinada i durant tot el dia, agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil van escorcollar 14 domicilis i locals, la majoria de Barcelona, en el marc d’una operació contra un suposat grup “anarquista violent”.  Un dels locals escorcollats va ser la Kasa de la Muntanya, un centre ocupat des de fa 25 anys al barri de la Salut, a Gràcia. Els agents també van entrar a l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu de Palomar i l’Ateneu Llibertari del Poble-sec. L’operació es va tancar amb 11 persones detingudes, set dones i quatre homes.

El moviment llibertari va reaccionar ràpidament a les detencions i va convocar protestes en diversos punts del país per denunciar l’associació que s’havia fet entre anarquisme i el terrorisme. A Barcelona, la manifestació més multitudinària va tenir lloc al barri de Gràcia, on es van reunir més de 2.000 persones.