El Turó de la Rovira s’ha convertit en un dels punts turístics més visitats de Barcelona. D’ençà que el 2012 es va començar a reformar, no ha parat de guanyar popularitat i això ha portat problemes veïnals.  Els residents opinen que s’està massificant una zona que no estava pensada per això, i també es queixen que hi falten aparcaments i que els carrers són molt estrets i bidireccionals.

L’any 2016, l‘Ajuntament va decidir col·locar unes pilones just a l’entrada del carrer del Turó de la Rovira i  una rotonda a la plaça de la Mitja Lluna, en la qual, necessàriament, els vehicles que vulguin accedir al turó de la Rovira han de girar cua, a excepció dels residents, que tenen una targeta d’accés. Però, ara les queixes provenen dels veïns del carrer  de la Gran Vista, és a dir, fora del perímetre limitat. Consideren que tant les pilones com la rotonda l’únic que han fet és traslladar la problemàtica als carrers adjacents.

Els veïns del carrer de la Gran vista es queixen que la rotonda ha provocat un gran problema de mobilitat. El seu carrer és estret però amb la rotonda s’ha convertit en bidireccional, i per aquest motiu s’han reduït les places d’aparcament. A més, adverteixen que tot i els senyals de prohibició molts se’ls salten, i això provoca llargues cues i moments caòtics pel que fa al trànsit. També lamenten que cada dia és més complicat trobar aparcament a prop de casa. Alguns dels veïns afirmen que han arribat a passar més d’una hora buscant aparcament, ja que a la zona tampoc existeix l’opció d’un pàrquing privat. A més, tots coincideixen a afirmar que quan han acabat aparcant en algun lloc prohibit, ràpidament els han posat una multa o la grua se’ls ha emportat el vehicle.

Els veïns proposen una solució. Sònia Benito, veïna del carrer, reclama que els donin la targeta d’accés per accedir a la zona restringida després de les pilones i que els deixin aparcar allà. De fet, asseguren, abans d’aquesta modificació allà s’arribaven a aparcar una vintena de vehicles. Una altra opció  seria que s’implantés l’àrea verda per a residents al carrer de la Gran Vista.

Però l’aparcament no és l’únic problema de la zona, també es queixen que els turistes i visitants del Turó de la Rovira fan molt de soroll de nit, tenen comportament incívics i porten a terme actes vandàlics, sobretot quan és de nit.

Els veïns han fet arribar aquestes queixes a diverses institucions, ja sigui a l’Ajuntament, a l’Associació de Veïns o al Síndic de Greuges. Des del districte els han assegurat que estan buscant alguna alternativa, però veient que no arriba cap solució han decidit passar a l’acció. A partir d’aquest dimarts es mobilitzaran cada setmana tallant el carrer com a forma de protesta.