portes obertes ub 2024

Una de les tres persones que han mort aquest dijous al matí, com a conseqüència d’un esllavissament a la mina de potassa de Súria, era doctorand de la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona. Així ho ha fet saber, aquest dijous a la tarda, l’equip rectoral de la UB. En representació de tota la comunitat universitària, el rectorat ha volgut transmetre el seu condol als familiars i amics de les víctimes.

La Universitat de Barcelona ha convocat per aquest divendres, a les 12 h, un minut de silenci davant dels edificis de la Universitat de Barcelona en record dels geòlegs.

Un rescat complex

Segons ha confirmat el rector de la UPC, les altres dues de les tres persones que han mort  en l’accident a la mina de Súria eren estudiants de de màster a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM). 

Cap a les 18 h, els equips del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han aconseguit rescatar els cossos de les víctimes. Tots tenien al voltant dels 30 anys i un estava contractat en pràctiques i han quedat atrapats a uns 900 metres de profunditat, fet que ha dificultat l’accés dels equips d’emergències.