El pla aprovat ahir a l'Ajuntament canviarà la cara a la bocana del Port Vell entre la Barceloneta i el Maremagum. L'aspecte actual de la zona, amb vuit pantalans i vaixells de mida mitjana, donarà lloc a aquest altre, amb només tres pantalans i espai per a embarcacions més grans de fins a 180 metres. Una nova marina equipada amb serveis per als clients. Un dels dos edificis que s'hi construiran serà l'entrada principal, amb recepció, servei de consergeria, zona de descans i, fins i tot, una piscina. L'altre edifici que s'alçarà, entre els molls de la Barceloneta i del Rellotge, serà un centre de negocis per a empreses de nàutica. Les modificacions introduïdes per l'Ajuntament al projecte inicial han fet reduir de tres a dos els edificis nous, i n'han eliminat un que havia d'acollir un restaurant. El consistori també ha aconseguit que la tanca perimetral de la marina no sigui un mur que impedeixi veure-hi més enllà. El "sí" del PP al pla s'ha condicionat a canvis per evitar-ne l'impacte visual. La concessionària s'ha compromès a allunyar del moll de la Barceloneta els vaixells més llargs i més alts i, a més, deixarà espais lliures entre les embarcacions excepte en casos de plena ocupació. Els populars també tenen el compromís de l'empresa d'invertir mig milió d'euros per un transbordador que uneixi el Maremagnum amb la Barceloneta.

La nova marina tindrà un edifici de planta baixa que serà la recepció amb servei de consergeria, espai de descans i una piscina. L’altre edifici, a la confluència entre els molls de la Barceloneta i del Rellotge, serà un centre de negocis de planta baixa i un pis.

El “sí” del PP al pla s’ha condicionat a canvis per evitar l’impacte visual de la nova marina, amb l’allunyament dels vaixells més alts i llargs del moll de la Barceloneta, paral·lel a l’avinguda de Joan de Borbó. A més, el govern municipal ha aconseguit que dels tres edificis inicials previstos se’n facin només dos i se n’ha eliminat el que havia d’acollir un restaurant.