Veïns i comerciants no han parlat avui d'una altra cosa. (AMBIENT) Eren tres quarts de vuit del matí quan, segons els testimonis, un grup de vuit encaputxats ha calat foc a un parell de contenidors situats a la cruïlla entre la travessera de Gràcia i Torrent de l'Olla. Els actes vandàlics han continuat amb destrosses ben visibles a tres entitats bancàries. L'ús de pedres i masses i els crits han alertat el veïnat. ÀLEX "Impressionant. Jo no sabia a que venia aixo i m'ha agafat en mig i no sabia que fer. Però res venien directament pels bancs i han cremat els contenidors." CARLES SÁINZ "Acte seguit hi havia una brigada de neteja i afortunadament no sé d'on han tret un extintor i han aconseguit apagar el foc i tot seguit el protocol: ha vingut Guardia Urbana i Mossos d'Esqudra. I ja estava apagat i res ràpid." Els responsables d'alguns dels bancs confiaven que les càmeres dels caixers hagin enregistrat els fets i puguin ser útils per a la policia. BEATRIZ ORTEGA, subdirectora de l'oficina de CatalunyaCaixa "Doncs hem trobat tots els vidres trencats i el director ja estava a l'oficina. Tenim imatges perquè les càmeres de vídeo que estan al carrer tenim tres caixers i probablement gravats pero els veïns diuen que estaven encaputxats." L'acció d'aquest matí hauria estat la resposta de sectors anarquistes a la condemna ahir d'una jove activista per l'enviament el 2009 d'un paquet bomba al llavors secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle.

Els fets han passat cap a les vuit d’aquest matí a l’encreuament de la travessera de Gràcia i el carrer del Torrent de l’Olla. Segons alguns testimonis, un grup d’entre set i vuit encaputxats han calat foc a diversos contenidors que hi havia a la cruïlla. Posteriorment, han tret unes masses i han trencat els vidres de tres sucursals bancàries situades a prop. Els bancs afectats són el Sabadell, la Caixa Penedès i CatalunyaCaixa.

Els encaputxats també han escrit diversos grafits en què es pot llegir “Foc a les presons i guerra al capital. Llibertat Tamara”.