Durant tot el dia els curiosos s'han acostat a la pista de gel per poder veure de prop la que serà una de les principals atraccions d'aquest Nadal. decles gent sense retol La inauguració estava prevista per a aquest migdia però finalment una avaria ha impedit donar-ne el tret de sortida. Ha fallat el sistema elèctric instal·lat sota pista que manté sòlida la capa de gel. SALVADOR ALBUXECH president de la Fundació Barcelona Comerç "L'arranjament en aquesta zona comuna ens obliga que sigui per demà que es torni a glaçar el gel i obrir al públic a les 5. És una llàstima, m'excuso però hem anat una miqueta justos de temps." Tot i això, s'ha fet el brindis de rigor. Un acte d'inauguració en què també s'ha sentit la veu dels "indignats", contraris al projecte. Critiquen que es doni aquest ús a un espai que ha estat el centre de les protestes del 15-M. Amb la posada en marxa d'aquesta instal·lació es busca atraure el públic al centre de la ciutat i fomentar el consum de Nadal. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Tot el que suposi activitat econòmica, llocs de treball, generar consum, és per nosaltres una molt bona iniciativa i requereix el suport de l'Ajuntament. També farà que Barcelona se situï com a referent internacional per fer 'shopping'. " Una iniciativa que s'inspira en altres pistes de gel com la del Rockefeller Centre de Nova York. Funcionarà fins a les 9 del vespre. Això requerirà un manteniment constant durant tot el dia. stup: "Els operaris estaran treballant durant tota la nit sense parar per crear aquesta capa de gel, per tal que demà es pugui inaugurar la pista. Us ho ha explicat des de la plaça de Catalunya, Ana Gili."

Els responsables de la Fundació Barcelona Comerç -organitzadors de la pista- han demanat disculpes per l‘error de previsió. Segons han explicat, la instal·lació funciona ara amb un generador provisional però és necessari connectar-la a una de les estacions transformadores que Endesa té sota la plaça de Catalunya. Per fer-ho, cal un forat que encara no està fet. Per aquesta raó, la instal·lació no podrà posar-se en marxa aquest divendres com estava previst.

Barcelona Comerç ha explicat les causes de l’endarreriment de l’obertura al públic de la pista de gel durant la presentació de la instal·lació que s’ha fet aquest divendres. Durant l’acte, hi ha hagut dues protestes, una d’un grup d'”indignats” i una altra de les joventuts d’Iniciativa per Catalunya.

La pista de gel és una iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç per animar la ciutat i les vendes durant les festes de Nadal. Té capacitat per entre 300 i 500 persones i patinar-hi costarà vuit euros l’hora.