La protesta ha començat a les sis del matí a les portes de la Model. Els funcionaris del centre denunciaven les condicions en què han de treballar, que consideren precàries, i a les que ara s'hi sumen les retallades del govern català. Les noves mesures d'estalvi suposaran entre un 15 i 25% menys del seu sou. A més, temen que s'acomiadi gairebé tot el personal interí. MANEL GARCIA, funcionari dels serveis penitenciaris "Si treuen més personal de les presons no es podran obrir centres i la nostra seguretat i la dels mateixos interins no es pot garantir." La concetració tenia per objectiu impedir l'entrada del personal del torn següent, el del matí, que no ha pogut entrar al centre. I mentrestant, la Model funcionava amb només 14 treballadors del torn de nit que han hagut d'allargar la jornada laboral. Amb aquesta situació i en aproximar-se l'hora de les visites dels presos, el govern ha decidit aturar la protesta. A les dues del migdia els Mossos han carregat contra els concetrats, i segons els mateixos manifestants ha deixat dos ferits. XAVI MARTÍNEZ, responsable d'UGT Presons "Parlem que és una concetració pacífica. Era una seguda al final, estàvem tots asseguts al terra, han fet una càrrega desproporcionada i indiscriminada colpejant amb tot el que podien." Dins de la presó, la manca de personal ha fet que els interns hagin esmorzat i dinat a la cel·la, on han estat tancats tot el matí. A més, s'han suspès les trobades entre els presos i els seus familiars i els vis a vis. Però les afectacions de la protesta han arribat fins a la Ciutat de la Justícia. Allà, s'han hagut de suspendre 12 judicis perquè els presos no han arribat als jutjats, i s'han anul·lat 28 rodes de reconeixement. A les tres de la tarda s'ha reprès el funcionament habitual del centre amb l'entrada d'un nou torn de treballadors. Els funcionaris que han treballat tota la nit i el matí per cobrir els manifestants han estat rebuts amb aplaudiments.

L’activitat diària es duu a terme amb 25 funcionaris del torn del matí i 25 del torn de tarda. Per aquest motiu, directius d’altres centres penitenciaris s’han apropat fins a la Model per intentar garantir la seguretat del centre.

Els funcionaris n’han tancat l’entrada principal i la porta de sortida de camions. Cap furgoneta, per tant, no ha pogut sortir a l’exterior tot i que per a aquest matí hi havia previstes declaracions d’alguns presos a la Ciutat de la Justícia.

S’han anul·lat totes les activitats i tallers del centre previstes per avui. Només està funcionant el servei de repartiment de medicines.

Els treballadors protesten contra la reducció de sou i de personal i demanen a la Generalitat un augment de la seguretat a les presons. Aquesta concentració s’enmarca en una sèrie d’accions que ja van començar fa una setmana amb una protesta semblant a la presó de Quatre Camins i amb una manifestació el 15 de novembre.