Segons han informat fonts judicials, el jove, un mariner d’origen txec sense família a Espanya, ha quedat en llibertat provisional amb l’obligació de comparèixer al jutjat cada 15 dies, mentre s’instrueix la causa oberta per la seva presumpta participació en els incidents de la jornada de vaga.
El detingut era a la presó Can Brians de Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat) des de dissabte passat, quan el titular del Jutjat d’Instrucció Número 22 de Barcelona va decretar el seu ingrés a presó defugible amb una fiança de 4.000 euros. Des d’aleshores, l’entorn del detingut s’ha mobilitzat fins a aconseguir reunir els 4.000 euros necessaris per a la fiança, una recaptació en la qual ha resultat clau l’aportació d’una entitat solidària d’ajuda als mariners del port de Barcelona.
Després de l’excarceració d’aquest jove, encara hi ha tres persones que segueixen en presó incondicional arran de la seva detenció per suposada relació amb els incidents ocorreguts durant la jornada de vaga general el dia 29 de març. Dos dels tres empresonats són estudiants de la Universitat de Barcelona que van ser detinguts el matí de la jornada de vaga, quan participaven en un piquet que intentava tallar el trànsit a l’avinguda Diagonal travessant contenidors a la calçada. El tercer dels detinguts que estan en presó preventiva està acusat de desordres públics per creuar contenidors per tallar el carrer d’Aragó de Barcelona, també el matí de la jornada de vaga.
En els dos casos, la titular del Jutjat d’Instrucció Número 18 de Barcelona, Carmen García, en va decretar l’ingrés a presó incondicional per evitar que tornessin a actuar en les pròximes mobilitzacions previstes a Barcelona amb motiu del Dia del Treball i la reunió de presidents de bancs centrals europeus, així com pel partit Barça-Espanyol. Les defenses dels tres joves empresonats han presentat recursos per exigir-ne la posada en llibertat.