Els primers pisos del número 14 del carrer de Piquer reben de tant en tant la visita de rates al replà. Aquests rosegadors venen, segons els veïns, de la finca del costat, la del número 10, que està abandonada des de fa més de 40 anys. Els animals —de la mida de conills, diuen— també salten un mur i accedeixen al pati tant de la residència de gent gran Pere Batllori com de l’hotel que hi ha al davant. La Maria, veïna de l’àtic del carrer de Piquer, 14, explica que per denunciar la situació van presentar fa un any una denúncia conjunta a l’Ajuntament. Afegeix que també hi ha una colònia de coloms i també moltes paneroles. En aquest carrer “estem deixats de la mà de Déu”, lamenta. Per això, amb el seu marit s’estan plantejant marxar del barri.

Solar de la finca núm. 10 del carrer de Piquer

La Maria explica que a principis d’agost va caure part de la teulada de la finca del número 10. “Ens vam espantar molt”, diu, i assegura que “com més pols i més runa hi ha més coloms i més rates”. També apunta que el consistori els havia dit que com que la propietat de la finca adjacent és privada, el cas no es resoldria ràpid per “qüestions burocràtiques”, però finalment el districte de Sants-Montjuïc i l’Agència de Salut Pública hi tindran accés.

Els serveis municipals tindran accés a la finca

Dijous, 15 de setembre, a les 11.30 h, l’Agència de Salut Pública de Barcelona farà una inspecció a l’habitatge del carrer de Piquer, 10. Finalment la propietat de l’edifici hi permetrà l’accés, una decisió que arriba, segons fonts municipals, després de molts intents de mediació que no havien obtingut resposta. Els serveis municipals determinaran quina actuació s’hi ha de fer, i serà la propietat l’encarregat d’executar-la.

Un punt de càrrega de bateries de trixis, possible origen de l’incendi en uns baixos del Poble-sec

Un hotel i la Residència Pare Batllori, també afectades

Un empleat d’un hotel del carrer confirma la presència de coloms al pati de l’establiment on treballa i hi afegeix també escarabats. Marc Pedrós és el responsable de la residència de gent gran Pare Batllori. Pedrós explica que han hagut d’activar el dispositiu de plagues per fer front a un problema que afectava l’activitat diària de la residència.

El prostíbul del mateix carrer

Els veïns del número 14 del carrer de Piquer també denuncien la presència d’un prostíbul a tocar de la seva finca. El Joan assegura que la dona que viu a l’edifici dels baixos “lloga” el seu llit a prostitutes i clients, un extrem que confirma l’Ángeles, que assegura que pel seu carrer hi “circula gent d’allò més esperpèntica”.