Si bé la majoria d’usuaris de Twitter en fan un ús professional, aquesta eina també té altres usos, per exemple, solidaris. Un exemple n’és la iniciativa Twestival Global, que reuneix usuaris d’aquesta plataforma de més de 200 ciutats per recaptar diners per a un projecte comú. Aquest dijous, 25 de març, se celebra la segona edició d’aquesta festa benèfica, que recaptarà diners per a projectes educatius a països del tercer món de l’ONG Concern Worldwide.

A Barcelona, la cita té lloc al restaurant Gran Foc, al carrer de Roger de Llúria, a partir de les nou del vespre. S’hi faran concerts en directe amb diversos grups, entre els quals Juan Delgado Quintet, Fania de Grecia, Ninette and the Goldfish o DJ MadRod; a més, es faran connexions en directe amb altres localitzacions on se celebri la festa de manera simultània.

Per participar al Twestival barceloní cal fer un donatiu de manera anticipada en aquesta pàgina web. En l’anterior edició es van recaptar més de 250.000 dòlars, amb què l’ONG Charity Waterque va poder construir pous a Uganda, Etiòpia i l’Índia.