Fa uns anys no era gens usual veure girar un tall de xai. Però ara, aquesta imatge és una de les més típiques del Raval. Els locals que venen kebabs, generalment propietat de turcs i pakistanesos, han sortit com bolets. MARIA JOSÉ BLANCO, Fruites i Verdures Bubub "Primer va arribar un i després van proliferar. La Generalitat els ajuda bastant, no paguen impostos durant uns anys. Són com els locutoris o els supers. I de tancar no tanca ningú." MARCEL SÁNCHEZ BIEDMA, encarregat de Rellotgeria Granada "Formen part d'una xarxa de gent que els hi monten. No crec que siguin ells qui ho fa. Són xarxes que blanquegen, perquè si no no és fàcil. Jo ahir estava obrint i ja em preguntaven si m'ho traspassava. Cada dos o tres dies em venen a preguntar si m'ho venc." Només a la Rambla del Raval hi ha una dotzena d'aquests establiments. Alguns tenen taules i fins i tot terrassa però d'altres, la majoria, fan menjar per emportar. I sembla que tots funcionen bastant bé. En una nit de cap de setmana un de sol serveix uns 200 kebabs. BILAL AHMED KHAN, encarregat de Pitta Inn "A la gente les gusta mucho. Y los turistas lo conocen y la gente de aqui también come mucho" SULSO VARELA "Si no tienes nada mejor que comer, te comes un kebab. En cualquier calle te encuentras uno de éstos. Ha pasado de ser una comida poco habitual a haber un montón de ellos. Debe haber muchos que les gusta, porque si no no habría tantos." ALFONSO VELÁZQUEZ, encarregat de London Bar "La gente se ha acostumbrado. Incluso nosotros vamos a comprarles. Si nosotros no consumiéramos sus productos, ellos no abrirían." Els mateixos veïns del barri són clients habituals dels kebabs, però també els turistes, que ja consideren aquest producte com un plat internacional.