L’alt tribunal ha pres la decisió passades les 20.30 h, després d’escoltar els advocats de la Intersindical-CSC i de Foment del Treball. En la resolució, el TSJC indica que no és objecte del tribunal determinar si la vaga és o no legal.

Hores abans, la sala contenciosa administrativa del TSJC havia rebutjat la demanda amb l’argument que no tenia jurisdicció per abordar el recurs presentat per Foment del Treball que demanava il·legalitzar la vaga del 8-N. El tribunal, en la seva resolució, ha declarat la inadmissió del recurs per falta de jurisdicció d’aquest organisme en plantejar-se “una qüestió pròpia de l’ordre jurisdiccional social”. La demanda s’hauria d’haver presentat, per tant, a la sala social en lloc de la sala contenciosa administrativa. I així ho ha fet poc després Foment del Treball.

“La secció 2ª de la sala contenciosa administrativa del TSJCat ha resolt INADMETRE el recurs de protecció per la protecció dels drets fonamentals de les persones per falta de jurisdicció d’aquest òrgan jurisdiccional, al plantejar-se una qüestió pròpia de l’ordre jurisdiccional social.”

Foment del Treball havia presentat la demanda perquè considerava que s’havia convocat per motius polítics i no laborals. La patronal hi afegia, a més, que s’han intentat amagar els motius polítics que es van incloure en les dues convocatòries anteriors i per això sol·licitaven mesures cautelars per aturar la vaga. Foment del Treball va denunciar la convocatòria de vaga perquè entén que els motius laborals que s’al·leguen són “absolutament genèrics i descontextualitzats”. També argumenta que la convocatòria té defectes formals i que no se’ls ha comunicat amb els 10 dies mínims d’antelació per part del sindicat que l’ha convocat.

El sindicat minoritari Intersindical-CSC va registrar el preavís necessari per fer una vaga entre el 30 d’octubre i el 9 de novembre. Finalment, però, va explicar en roda de premsa que l’aturada es faria dimecres, dia 8, per motius únicament laborals. Segons el sindicat hi ha quatre motius principals per cridar a fer vaga: la regressió en els drets laborals, la precarietat, “la fal·làcia de la sortida de la crisi” i per reclamar la derogació del decret que facilita el canvi de la seu social de les empreses. A més, recorden que “les vagues polítiques estan prohibides”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a