Els 30 finalistes de la segona edició dels Neurotalent Games han participat aquest dissabte en la prova final al CosmoCaixa. L’objectiu de l’experiència, organitzada per la Fundació Rosa Maria Vivar, és conscienciar sobre la necessitat de fer treballar les habilitats cognitives durant tota la vida i, molt especialment durant la joventut, per prevenir les malalties degeneratives.

6.400 estudiants d’arreu de Catalunya

En aquesta edició hi han participat 6.400 estudiants d’arreu de Catalunya, una xifra que representa un 21 % més que l’any passat. La presidenta de la Fundació Rosa Maria Vivar, Margarita Oliva, assegura que treballar les habilitats cognitives des la joventut és clau perquè els 12 anys és l’edat en què acaba la màxima plasticitat del cervell.

Oliva explica que les proves avaluen les habilitats i estratègies cognitives, que és un concepte molt més ampli del que seria una memòria. “Estudiem diferents capacitats, com les auditives o les oculars i les memòries de treball i històriques”, afegeix.

Familiars i amics, també protagonistes

Durant la jornada, els joves han estat acompanyats per les seves famílies, que també han participat en la final escoltant diverses xerrades relacionades amb la memòria i el cervell. A més, durant tota la jornada les famílies han pogut seguir els resultats de les proves. La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat la Fiona Dolç, de l’Institut Llavaneres.

Una iniciativa capdavantera contra l’Alzheimer

Els Neurotalent Games són molt més que una competició. Oliva assegura que aquestes Olimpíades de la Memòria també tenen una vessant científica, que permet investigar sobre els processos cognoscitius associats a la memòria com l’atenció, la percepció, la categorització, l’esquematització, la consciència i la metamemòria. Uns coneixements que permetran desenvolupar estratègies més efectives per prevenir l’Alzheimer.

Comparteix a: