"Era un restaurante de menú y a la carta y estaba allí a los mediodías." El currículum i l'experiènca són importants, però el que avui es valora és sobretot l'estil del candidat. Estar al dia de les últimes tendències en música, moda i disseny és fonamental per treballar a l'Hotel W. ISABEL JUSTÍCIA, directora de recursos humans de l'Hotel W "Si tu te identificas con esto, con este ámbito, con estos valores, con esta cultura, te es mucho más fácil hablar con el cliente, te es mucho más fácil que el cliente se sienta bienvenido." Aquest és el segon procés de selecció que l'establiment fa a Barcelona. Es busquen 100 treballadors amb perfils molt diversos, des de cambrers o cuiners fins a porters o recepcionistes. De moment, s'hi han inscrit gairebé 6.000 persones, uns candidats que tenen molt clar el que es demana, però també el que s'ofereix. LIVA BERZINA, candidata "Los clientes que vienen aquí, yo les entiendo muy bien, como te sientes en una nueva ciudad. Yo puedo dar buenos consejos." ROGER MARTÍNEZ, candidat "Es un hotel gran, un hotel de prestigi. He sentit que aquí hi ha bastanta possibilitat de continuïtat i, evidentment, tal com estan les coses, interessa." El motiu d'aquesta selecció gairebé massiva va més enllà de l'arribada de l'estiu i la bona marxa d'aquest hotel. El W té previst obrir dos nous espais: un club nocturn i un restaurant a peu de platja. Aquesta és la primera entrevista en persona d'un procés de selecció força complex. Els qui avui són aquí han fet una entrevista telèfonica en anglès. I els en queda encara una altra, aquesta sí, molt més enfocada a l'àmbit professional.

L’objectiu és que els seleccionats s’identifiquin amb l’estil de vida de l’hotel per tal que el client se senti còmode parlant amb ells. Per això, en la primera entrevista personal es valoren sobretot les habilitats socials i els interessos del candidat.

Segons els responsables de l’Hotel W, el fitxatge massiu era necessari per fer front a la temporada d’estiu, però també per cobrir places fixes. De cara al bon temps, tenen previst obrir dos nous serveis per als quals necessitaran professionals. Es tracta d’un club nocturn i d’un restaurant a peu de platja. Per aquest motiu, la majoria de les places ofertes són de personal relacionat amb l’alimentació, com cuiners o cambrers. Tot i això, es busquen també molts altres perfils, des de porters fins a recepcionistes.

Un procés minuciós

Abans d’arribar a l’entrevista personal, els candidats han hagut d’inscriure’s al web de l’empresa, una inscripció que ja han fet prop de 6.000 persones i que continua oberta. Després, el primer pas és una conversa telefònica en anglès que, si se supera, dóna accés a dues entrevistes: la primera, més personal i distesa; i la segona, d’àmbit professional. Només en casos determinats, s’haurà de fer una prova.

Aquest és el segon càsting que l’Hotel W fa a Barcelona. Després del procés, quan el centenar de seleccionats s’incorporin als llocs de feina, la plantilla arribarà al mig miler de treballadors.