Una trentena d’associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya s’han unit en una plataforma per exigir que l’administració reguli l’autoconsum i han convocat una manifestació per dissabte 19 de gener a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

En una roda de premsa al Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum de  Barcelona, un portaveu del moviment cannàbic català, José Afuera, ha  llegit el manifest impulsat per la plataforma, al qual ja s’han sumat  una cinquantena d’associacions que advoquen per una regulació del consum d’aquesta substància i la creació d’un consell regulador.

El president del Club de Tastadors de Cànnabis Collsacabra, Jaime  Prats, ha defensat que des del Govern central es prevegi a la llei  “el que és una tinença lícita”, i ha apostat per fer pressió perquè es modifiqui la legislació i que els consumidors puguin tenir una  seguretat jurídica. “Com a consumidors estem cansats de la inseguretat jurídica”, ha lamentat Prats, que assegura que fa 20 anys que lluita per aconseguir un canvi a la llei de seguretat ciutadana.

Les associacions, que asseguren representar uns 100.000 consumidors, demanen una regulació de l’autoconsum privat de cànnabis perquè siguin ells mateixos els qui decideixen què consumeixen i que ho puguin produir, “enlloc de deixar el control de la producció i  distribució a les màfies”, ha valorat Albert Tió, del moviment cannàbic.