Les donacions es fan a través de la plataforma solidària Worldcoo, creada per tres joves catalans, que pretén recollir petites aportacions de particulars. En sis dies que fa que ha entrat en funcionament, la campanya ha recaptat 200 euros de 14 donants. Això suposa el 0,60% dels 33.200 euros que la Creu Roja s’ha proposat recollir en cinc mesos i que permetria ajudar 90 nens catalans durant 119 dies escolars. Es a dir, un menú diari de 3,10 euros.

L’entitat humanitària parla de “gana infantil” a Catalunya, i assegura que estan treballant en un pla específic per lluitar contra aquesta “xacra”. Aquest pla d’emergència es posarà en marxa al febrer i preveu el repartiment d’esmorzars i berenar a nens que sovint, com denuncia l’entitat, arriben a l’escola en dejuni. Actualment, a Catalunya es beneficien 61.000 nens de beques menjador.

Les campanyes de Worldcoo

Aquest portal recapta fons per a quatre projectes de cooperació internacional: el projecte de la Creu Roja sobre alimentació infantil a Catalunya, un de sanejament d’aigua a Etiòpia, la revitalització de les cooperatives a Nicaragua i un altre de la Fundació Campaner a Níger.