unitat canina dels bombers

L’expedició dels Bombers de la Generalitat que es va desplaçar des de Catalunya cap el Marroc ja està de tornada. Aquest diumenge els efectius han començat el viatge per terra, via Marràqueix i fins a Tànger, des d’on han d’agafar un ferri per creuar fins a la península.

El Bombers es van desplaçar al Marroc dilluns, 11 de setembre, tres dies després del fatídic terratrèmol que va sacsejar el país i que va provocar milers de morts per ajudar en la cerca i el rescat de víctimes. En total l’expedició catalana ha estat cinc dies a l’Atles prestant suport i atenent persones en una zona de pobles petits on era difícil fer-hi arribar recursos i ajuda.

Aquest dissabte, abans de tornar a casa, els efectius dels Bombers de la Generalitat van fer el darrer patrullatge per assegurar-se que no hi haguessin més desapareguts a la zona on eren. Es van agregar a combois locals per accedir a petites viles, fer els darrers controls i que les persones estiguessin ben ateses.

Ruta per diferents localitats cercant desapareguts

L’equip de bombers catalans va instal·lar-se les primeres hores en un campament base a Taroudant, amb la resta d’operatius de l’expedició (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers de Madrid i Protecció Civil de Madrid i Bombers de Granada). L’objectiu era atendre les demandes dels pobles més petits on no havia arribat ajuda.

Posteriorment, l’expedició catalana es va desplaçar també a les localitats d’Algou, Tafingoult i Tigouga, algunes de les quals havien quedat fins i tot incomunicades per carretera.

L’equip l’han integrat quatre guies canins i quatre gossos del Grup Caní de Recerca (GRCR), un tècnic en estructures col·lapsades, un altre en rescat de persones, que podia fer atenció sanitària; un parell de bombers per donar suport logístic, un altre d’origen marroquí, per ajudar amb les comunicacions amb els operatius del país, i un cap d’expedició.