L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet arribar “tot el suport i solidaritat” a les víctimes i familiars del terratrèmol que va afectar el Marroc divendres a la nit i que ha fet almenys 1.305 morts i 1.832 ferits, 1.220 de gravetat. Collboni ha sentenciat: “Marroc, estem amb vosaltres”, en referència al fet tràgic.

L’alcalde barceloní ha fet aquestes declaracions en una publicació a la xarxa X (antic Twitter), en què també ha explicat que ha contactat amb l’ambaixadora per “oferir-li suport”. Paral·lament, s’ha activat un pla per coordinar-se amb la Generalitat i el Govern d’Espanya.

Aragonès: “Colpit per l’esfereïdor terratrèmol”

El president del Govern, Pere Aragonès, s’ha mostrat “colpit per l’esfereïdor terratrèmol” i ha expressat el condol a les víctimes i a tot el poble marroquí. A més, ha dit que el Govern està a disposició dels afectats i les autoritats locals, i que ha activat l’ajuda humanitària per pal·liar aquesta catàstrofe.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha explicat que el Govern està fent seguiment de les conseqüències del terratrèmol, en contacte amb les autoritats pertinents, i recopila informació sobre el terreny.

L’AMB també expressa el condol

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Elisenda Alamany, també ha expressat el condol a les zones afectades. En aquest sentit, ha subratllat el “nostre compromís i solidaritat amb els països de la riba sud del Mediterrani i amb les seves ciutats”.

També s’ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha comunicat “tota la solidaritat i suport” al poble de Marroc arran del “terrible” terratrèmol.