BEATRIZ GUARRO, portaveu d'Stop Mare Mortum Això és un xantatge que no té justificació. S'està pretenent que Turquia faci el mateix paper que en aquests moments està fent el Marroc en la frontera sud, de gendarme de la Unió Europea."

Des d’organitzacions com Stop Mare Mortum alerten que, si els preacords entre la Unió Europea i Turquia se signen, permetran que es puguin retornar a Turquia persones que ara es troben en territori europeu. I es faria, diuen, amb el pressupost de la Unió Europa, és a dir, amb “impostos que hem pagat nosaltres”. També adverteixen que Turquia es convertiria en un “camp de concentració per aturar les persones que volen arribar a Europa”, tenint en compte, diuen, que no es tracta d’un país segur.

La portaveu d’aquesta entitat, Beatriz Guarro, denuncia que, a més, és un pacte “racista” perquè tracta “de manera diferent les persones segons el lloc d’origen i naixement” i alerta que, actualment, ja s’estableixen prioritats i diferències entre els sirians, segons la seva ciutat d’origen.

En el marc de la concentració han fet una crida a la població perquè vagi a la manifestació convocada el proper dissabte, 19 de març, amb el lema “Prou racisme” i en contra de la gestió que fa Europa dels refugiats.