Un grau negatiu. És la temperatura que hi havia aquest matí en alguns indrets de Barcelona, però el fred no ha impedit que alguns sortíssin de casa a primera hora. A. LOSADA "Como está seco, no hay humedad y le da el sol... es un frío estilo Madrid. Si vas abrigado no lo notas." JOSÉ GARCIA "Cada mañama tengo que sacar el perro, haga frío o no lo haga, llueva o no llueva. Hay que cumplir con los animales, para eso los tenemos." L'onada de fred siberià arriba aquest cap de setmana al punt àlgid. La màxima d'avui a Barcelona ha estat de 7 graus. Són temperatures molt més baixes del que és habitual, fins i tot en aquesta època de l'any. Però les previsions alerten que els termòmetres podrien caure encara més aquesta nit. MIRIAM SANTAMARIA, meteoròloga de BTV "Aquest dissabte les temperatures mínimes que hem tingut s'han mantingut baixes però força a ratlla perquè ha bufat força el vent. Hem d'estar molt pendents del que passa aquesta propera nit perquè en teoria el vent s'encalmarà i les mínimes fins i tot poden ser encara una mica més baixes." Les ratxes de vent, que han arribat als 50 km/h, fan que als qui són al carrer els sembli que encara fa més fred. Tot i que el mercuri ha marcat aquest matí en positiu, la temperatura de sensació és de set graus negatius. RAFAEL SANZ "Se pasa bastante mal porque por las mañanas, cuando llegamos de trabajar o tenemos que ir a trabajar, uno se puede morir del frío que hace." A partir de dilluns les temperatures començaran a pujar, però sembla que la treva durarà poc. El fred podria tornar dijous.

En molts indrets de Barcelona, la temperatura mínima ha arribat a un grau negatiu, però els cops de vent han incrementat la sensació de fred i aquest fet ha donat lloc a temperatures de sensació de fins a -10 graus. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest diumenge hi haurà menys vent i això podria facilitar les gelades i la baixada encara més pronunciada de les temperatures mínimes.

A partir de dilluns, les temperatures començaran a pujar, però sembla que la treva durarà poc. El fred podria tornar dijous.