Algunes estacions d’alta muntanya han arribat a enregistrar valors inferiors als 20 graus sota zero. Al llarg d’aquest cap de setmana les glaçades seran generalitzades i a les comarques interiors seran fortes. S’espera que les temperatures mínimes es mantinguin per sota dels -20 graus a l’alta muntanya, entre els -10 i els -5 graus a les comarques interiors i entre els 0 i els -5 al litoral. L’SMC ens informa que a Barcelona les temperatures més altes estaran al voltant dels 5 graus.

A més, el vent de component nord ha accentuat la sensació de fred, especialment en cotes elevades i a prop del Cap de Creus. A Barcelona les ratxes més fortes d’aquest dissabte, de moment, s’han mogut entre els 50 i els 70 km/h i han donat lloc a sensacions de fred de -10 graus durant les primeres del dia. El vent també serà el responsable de l’alteració marítima, encara que les onades més elevades, superiors als 2.5 metres, només les trobarem a la Costa Brava.

Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats Avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 2 per onada de fred, i de nivell 1 per vent i onatge. Pel que fa a la neu, no n’hi haurà a cotes baixes.