MIREIA REGADA, usuària: "Principalment el feia servir per passar-me fitxers per a un projecte que teníem amb uns amics, i les fotos ocupaven molt, hi havia com unes 1.000 fotos i la manera més ràpida i senzilla era posar-ho al Megaupload." Com la Mireia, milions d'usuaris de Megaupload de tot al món s'han trobat de la nit al dia que no poden disposar dels seus arxius personals. Una situació extensible a algunes empreses que feien servir el web per entregar la feina feta als clients. L'empresa de disseny i programació web Prodigitalweb ha xifrat les pèrdues derivades del tancament de Megaupload en 5.000 euros: l'equivalent a dos mesos de feina. AARON JIMÉNEZ, Prodigitalweb: "He d'assumir jo el cost i, segurament, aquest cost, mai a la vida el recuperaré. Lliçó apresa i mai més pujarem arxius a llocs on hi hagi la més mínima sospita de pirateria." Davant d'aquesta situació, usuaris i empreses s'estan organitzant per fer una demanda conjunta a l'FBI. (POSPO) El Partit Pirata ha obert una plataforma web per aplegar-les totes i abaratir així el cost de l'operació. Experts consultats asseguren que la demanda difícilment prosperarà. Per dos motius: JORDI FERRER, Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació del Col·legi d'Advocats "Davant quin tribunal la posem. En aquest cas tribunals espanyols evidentment no tindrien jurisdiccionalitat. Ens n'hauríem d'anar al territori dels Estats Units. I en segon lloc, el cost que pot tenir la reclamació." L'altra cara de la moneda, la trobem en els videoclubs en línia. El tancament de Megaupload els ha beneficiat. Mivideoclub.com ja ha doblat el nombre de registres. FERNANDO MARTÍNEZ, director d'Engine Software "La gent està acostumada a consumir un producte i consumir un producte a través d'Internet i el fet que aquest cap de setmana no poguessin consumir el producte per aquests mitjans, doncs, evidentment, busca unes altres fórmules." Els videoclubs de tota la vida encara no n'han notat els efectes, però esperen que la fi de Megaupload ajudi a recuperar un tipus de negoci que, avui en dia, no travessa el seu millor moment.

Es preveu que en un parell de setmanes s’esborrin els arxius de Megaupload, però amb la mesura presa pels advocats han aconseguit temps per arribar a un acord amb els Estats Units i evitar que la informació es perdi.

Megaupload tenia 50 milions d’usuaris i empreses de tot el món que han perdut arxius per culpa del tancament del 19 de gener passat. Va ser una societat amb seu a Hong Kong constituïda el 2005 que oferia un servei en línia de compartició d’arxius de diferents grandàries i formats. La plana web va ser clausurada pel Departament de Justícia dels Estats Units durant una investigació per infracció dels drets d’autor i es calcula que va generar unes pèrdues d’uns 140 milions d’euros en drets d’autor.