A primera hora de la tarda s’han vist tancs i tanquetes entrant per l’avinguda Diagonal transportats per camions de l’exèrcit. La imatge ha sorprès molts i de seguida ha corregut per la xarxa. De piulada en piulada, es pot seguir el recorregut d’aquests vehicles fins a la caserna del Bruc.

 

 

 

 

 

Aquests vehicles i un helicòpter Tigre que també ha arribat aquest matí a Barcelona seran les peces estrella d’una exposició de material militar que acollirà aquest cap de setmana la caserna del Bruc amb motiu del Dia de les Forces Armades. El quarter obrirà les portes al públic i s’hi podran veure vehicles, armament i material provinent d’altres unitats de l’excèrcit i la Guàrdia Civil. Des de la Inspecció General de l’Exèrcit, asseguren que no és el primer cop que la caserna programa una activitat d’aquets tipus. El Palau de Capitania exhibirà una exposició d’uniformes.

Des de la CUP i el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ja s’han mostrat en contra d’aquest esdeveniment.

 

La presència militar a la caserna del Bruc s’ha fet visible i ha aixecat polèmica en diverses ocasions. El setembre de 2011, un grup de ciclistes es van creuar amb una cinquantena de militars que realitzaven entrenaments físics al Parc de Collserola. Un any després, es van veure centenars de soldats realitzant maniobres pels entorns de l’Hospital de Sant Joan de Déu. El 2012, es va tornar a aixecar la polèmica quan un veí de les Planes va denunciar que es feien maniobres militars amb armes a Collserola. El consistori ha dialogat amb el Ministeri de Defensa perquè s’evitin aquestes pràctiques.