Aquest 2021 es commemora un segle de l’agregació de l’antiga Vila de Sarrià al municipi de Barcelona. Per recordar-ho, el districte de Sarrià – Sant Gervasi organitza un programa d’activitats per celebrar els primers 100 anys d’història municipal compartida.

Aquest dijous la sala de plens de la seu del districte ha acollit l’acte institucional del centenari: una tertúlia sobre la governança de Sarrià al llarg de l’últim segle amb la participació dels exregidors de les últimes dècades: Joan Fuster, Katy Carreras-Moysi, Jaume Ciurana i Joan Puigdollers, així com també el regidor actual del districte, Albert Batlle. L’acte ha acabat amb una actuació de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, a la plaça del Consell de la Vila.

A l’acte institucional del centenari els exregidors del districte de Sarrià – Sant Gervasi han repassat la gestió política pública i les millores que ha viscut Sarrià en les últimes dècades. El barri ha guanyat les torres modernistes de la Vil·la Florida, la Casa Orlandai o la Casa Sagnier com a centres cívics públics, ha millorat els CAP i ha donat vida a les antigues cases del carrer de Canet, al centre del barri. Aquesta feina, han conclòs, ha estat possible gràcies a la participació ciutadana i la feina de les entitats associatives veïnals i de cultura popular.

Exposicions, itineraris i conferències

El programa d’activitats s’allargarà fins al maig del 2022 i hi participa el teixit associatiu i de la xarxa d’equipaments públics culturals del districte de Sarrià – Sant Gervasi i de la ciutat de Barcelona. Es poden visitar nou exposicions i s’hi faran dues jornades i més d’una desena d’itineraris urbans. També s’han organitzat una desena de tallers, xerrades i conferències, així com activitats musicals, de cinema i infantils.