nena salvada Vall Hebron
Foto: ACN

(ACN/Redacció) L’Hospital Vall d’Hebron i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar el mes de maig des de Tudela una nena d’11 anys que durant el trajecte amb ambulància va estar connectada a una màquina ECMO que respirava per ella i li bombava la sang.

La Saray va tenir febre i quan la van portar a l’hospital de Tudela li van diagnosticar una grip A que en menys de 24 hores va derivar en una pneumònia que amenaçava la seva vida, ja que allà no tenien els mitjans per tractar-la. Es va organitzar un trasllat en una ambulància especialitzada i, en menys de 12 hores des de l’avís, la Saray ja era a l’UCI de l’hospital català, on ha passat tres mesos i dilluns rebrà l’alta.

Aquest és el sisè trasllat d’aquest tipus fet a Catalunya.

Foto: ACN

L’ECMO, una tècnica que ha salvat vides durant la covid

L’Hospital Vall d’Hebron s’ha convertit en un centre de referència a l’hora d’utilitzar la tècnica ECMO durant la covid. De fet, ha estat un dels vuit hospitals europeus que ha donat suport a més pacients amb covid amb aquest sistema. Es tracta d’una tècnica que oxigena la sang fora del cos quan els pulmons o el cor no funcionen i que es va mostrar eficaç amb pacients crítics durant la pandèmia. 

Foto: ACN