La investigació s’ha obert per descobrir què hi ha darrere de l’anomenat Projecte Pilla-Pilla. Es tracta d’una suposada banda homòfoba que actua a Barcelona i Granollers, i assetja persones homosexuals a través d’emboscades: els citen a través d’Internet per tenir relacions sexuals amb joves de 16 anys i els graven amb una càmera de vídeo per humiliar-los. Les imatges apareixen després penjades a la xarxa. Al grup de Facebook hi ha almenys tres escarnis penjats a persones que havien quedat per mantenir relacions sexuals amb un jove. El cap del grup els avergonyeix públicament i publica les suposades converses per fixar la cita. En un dels vídeos es pot observar un dels logotips de la banda, una àliga de Sant Joan franquista sobre una bandera russa.

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez ha explicat que els comptes de Facebook, Twitter, i el web del col·lectiu han estat tancats aquesta setmana. Però BTV ha pogut comprovar que els comptes a Twitter i a Facebook continuen actius. Els Mossos han contactat amb els col·lectius LGTB perquè denunciïn si coneixen algun cas d’assetjament a través d’Internet a persones homosexuals. També han facilitat una adreça de correu  (mossos.delictes.odi@gencat.cat) perquè es puguin dirigir de manera directa o aportar informació sobre el cas.

Els Mossos recomanen disposar del màxim de dades de les persones amb les quals es manté la primera cita i informar alguna persona de confiança d’on es produirà la trobada. Davant de qualsevol sospita, es recomana contactar immediatament amb la policia a través del telèfon 112.