Es tracta d’una nova mostra del rebuig al turisme de certs sectors, que també s’ha fet visible a altres parts de la ciutat com als voltants del Parc Güell. Diverses persones s’han fet ressò de l’aparició d’aquest plafó a les xarxes socials. Una d’aquestes ha estat el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, que l’ha qualificat com “atac al comerç” i ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que n’ordenés la retirada immediata.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, també ha fet un tuit per demanar la retirada immediata de la campanya, que considera un atac intolerable cap els comerços de la ciutat.

Una estona després ha estat el mateix compte corporatiu de l’Ajuntament de Barcelona el que s’ha fet ressò del cartell. Des d’aquí s’ha aclarit que no es tractava de cap campanya oficial i que ja havia estat retirat.

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha difós la imatge d’un altre plafó publicitari municipal modificat, en aquest cas, a l’avinguda del Paral·lel amb el carrer de Rocafort, al barri de Sant Antoni. Al cartell es pot veure la caricatura d’un turista i la frase: “Para d’apujar-me el lloguer”. Forn ha criticat la manca de control que fa l’Ajuntament d’aquests espais i n’ha demanat una investigació.

No és la primera vegada que algun col·lectiu s’apropia d’aquests suports publicitaris per difondre el seu missatge antistema. El març del 2016, per exemple, diversos opis van aparèixer a la ciutat incitant a una campanya de boicot a El Corte Inglés.

“Cada cop hi haurà més missatges com aquest”

El portaveu de la plataforma veïnal Resistim al Gòtic, Martí Cusó, creu que els autors d’aquests missatges deuen ser veïns afectats per la pressió turística que hi ha al seu barri. En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Cusó ha assegurat que “a mi personalment el missatge m’agrada, el trobo potent”. El líder veïnal, a més, ha dit que “d’expressions d’aquestes n’hi ha moltes i n’hi haurà més ,si la política respecte al model de ciutat continua sent la mateixa, perquè cada dia les conseqüències seran pitjors”.

Escolteu-ho aquí: