Restablerta parcialment la gran apagada elèctrica als voltants de la plaça de Sant Pere, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Ciutat Vella. L’incendi en un transformador divendres a la tarda ha deixat a les fosques 600 veïns i una residència de gent gran durant gairebé 48 hores. Un fet que ha obligat a traslladar un dels usuaris del centre, que necessitava una màquina elèctrica per motius de salut.

Es restableix parcialment el servei

Després de pràcticament dos dies de feina, Endesa ha restablert el servei parcialment aquest diumenge a la tarda. L’electricitat ha tornat a la via pública, als comerços i a alguns pisos. Els usuaris que han recuperat el servei es mostren preocupats perquè la llum se n’ha anat i ha tornat diverses vegades al llarg de la tarda i tenen por de tornar a quedar-se sense subministrament.

Endesa ha confirmat a aquest mitjà que l’avaria està solucionada i que s’està normalitzant el servei. A més, preveu substituir el transformador incendiat a principis de setmana.

Sense informació des de divendres

Al llarg de tot el cap de setmana, els afectats, però, han denunciat la manca d’informació de la companyia elèctrica des que van quedar-se sense llum. Afirmen que hi han trucat insistentment i que la distribuïdora els ha dit que no els consta cap incidència en el sistema, una resposta que no coincideix amb el que deia el web de l’empresa.

Els veïns busquen alternatives

La incidència ha obligat bona part dels afectats a traslladar-se a casa de familiars o amics per la impossibilitat de fer vida a casa seva. Els comerços tampoc no s’han escapat dels efectes de l’apagada i han hagut d’abaixar la persiana tot el cap de setmana.