La comunitat de propietaris del número 4 del passeig de Manuel Girona, a Pedralbes, reclama a la companyia Aigües de Barcelona 64.800 euros per les conseqüències de la fuita d’aigua que els va afectar l’octubre del 2023. Aquesta fuita, a més, va causar un gran esvoranc a la vorera i un bar.

L’aigua va arribar a més de 3 metres d’altura en aquest soterrani

La fuita va inundar dos baixos de la comunitat, el pàrquing i va afectar el motor d’un dels dos ascensors de la finca, que ha quedat inservible i s’ha de substituir per un de nou, una despesa que els tècnics xifren en uns 50.000 euros.

El motor de l’ascensor ha quedat inservible i s’ha de canviar

També va quedar completament malmesa una part de la instal·lació elèctrica que alimenta els comptadors, una reparació valorada en uns 2.500 euros. A més, cal repintar els dos soterranis inundats, una tasca que els pèrits han valorat en uns 5.000 euros, segons expliquen els veïns.

L’asseguradora creu que Agbar ha de pagar les despeses

L’asseguradora de la finca, Mutua de Propietarios, ha explicat a betevé que la “conducció d’aigua potable on es va produir la fuita pertany a Aigües de Barcelona i no al risc assegurat”. Per això creu que hauria de ser la companyia qui cobreixi els danys ocasionats. Assegura, també, que ha reclamat la quantitat a Agbar i que aquesta companyia ha respost que “encara no té l’informe pericial” i, per tant, encara no es pot pronunciar sobre els danys. Amb aquesta situació, afegeix que ha de ser la comunitat de propietaris qui “decideixi si inicia una reclamació judicial davant del responsable”.

Mentrestant, fonts d’Agbar expliquen a betevé que el sinistre està seguint el seu curs normal i està actualment en mans de la seva pròpia companyia asseguradora.

Mediació del districte de les Corts

Els veïns asseguren que han avançat despeses de neteja del pàrquing i altres reparacions d’urgència fins que la companyia d’assegurances o Aigües de Barcelona els paguin la suma total que reclamen. En opinió del president d’aquesta comunitat de veïns, Lluís Riera, “tothom aporta molt bones paraules, però cap solució quatre mesos després” i tant l’asseguradora com Agbar es passen la pilota i eviten pagar. Fins al punt que la comunitat ha reclamat la mediació del districte de les Corts en aquest afer. El districte es reunirà amb els afectats properament.

Mentrestant aquesta finca, on viuen 18 unitats familiars, s’ha quedat amb un únic ascensor i això passa factura a les persones grans o amb mobilitat reduïda que s’hi allotgen.

Reparació de la llosa envellida

D’altra banda, els veïns demanen que Agbar reposi la llosa envellida que hi havia abans de l’esvoranc al paviment de la sortida de la finca. Expliquen que la companyia d’aigües, quan va cobrir l’esvoranc, ho va fer amb ciment i no amb el tipus de paviment que correspon.

Ciment imitant la llosa envellida original que hi havia al paviment abans de l’esvoranc