El receptari ‘La Marina cuinera’ és un projecte comunitari per compartir els coneixements de gastronomia i alimentació saludables entre la gent dels barris de la Marina. Es tracta una iniciativa de Pot de Cultura i la Taula de Salut de la Marina, finançada pel Pla de barris de l’Ajuntament de Barcelona i el programa Barcelona Salut als Barris de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). L’objectiu és fomentar els hàbits alimentaris a través de la cohesió social i la identitat de barri.

Com participar-hi?

Si us interessa el projecte, tant si sou veïns com treballadors de la Marina, només heu d’enviar una recepta saludable per correu electrònic a receptaridelamarina@gmail.com o dipositar-la en alguna de les bústies situades a diferents equipaments i comerços del barri.

D’on sorgeix el projecte?

El projecte del receptari neix del diagnòstic de salut comunitària que es va realitzar a la Marina l’any 2017, organitzat pel programa Barcelona Salut als Barris de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En aquell moment, “tant el veïnat com tots els agents clau del territori van acordar que la promoció d’hàbits saludables era una necessitat en salut que tenia el barri. D’aquí en va sortir la taula de salut comunitària i un grup específic de treball sobre hàbits saludables”, explica Vanessa Puig, de l’ASPB.

En aquests grups hi participen el Districte Municipal de Sants-Montjuïc, el Pla de barris, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el CAP la Marina i el CAP Carles Ribas, els serveis socials la Marina, l’Associació de Comerciants de la Marina, alguns veïns i veïnes i altres entitats del barri.

El futur receptari i una ruta de tapes

El resultat d’aquesta iniciativa serà un receptari, que s’editarà amb els millors plats que es recullin. A més, també es realitzarà una ruta de tapes saludables durant el 2020.