Cap d'Any 2023

La Sala Razzmatazz i l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) impulsen la figura de l’orientador d’igualtat a les sessions de discoteca, una figura “pionera” a Catalunya i a l’estat, segons asseguren les dues entitats. D’aquesta manera, expliquen els responsables de la sala, es fa “un pas més” per reforçar Razzmatazz com un espai “inclusiu, respectuós i amable”. L’orientador d’igualtat, a càrrec i gestionat per l’OCH, intervindrà en primera instància davant de qualsevol situació de vulneració de drets. Aquesta figura treballarà conjuntament amb el personal qualificat d’infermeria.

Funcions de l’orientador d’igualtat

Les parts col·laboradores expliquen que la feina d’aquesta figura tindrà cinc eixos d’actuació:

  • Detecció de diverses discriminacions amb la coordinació del personal de la sala.
  • Intervenció en el cas que s’hagi produït una situació de violència masclista i/o LGTBI-fòbica a les persones afectades.
  • Activació i adaptació dels diferents protocols (No callem, No en passem ni una, Contra l’LGTBI-fòbia a la ciutat de Barcelona).
  • Informació i assessorament a les víctimes d’aquests atacs en relació amb els passos que han de seguir per salvaguardar la integritat de la persona.
  • Informació i assessorament a qualsevol assistent a la sala que es podrà adreçar a l’orientadora per resoldre qualsevol dubte sobre els protocols.

Una cooperació que ve de lluny

Fa anys que la Sala Razzmatazz coopera estretament amb l’OCH. En el marc d’aquest nou conveni es renova la col·laboració, a través de la qual l’observatori imparteix formacions específiques sobre LGTBI-fòbia a l’equip de seguretat, de barra, caps de sala i personal de neteja.

La sala també està adherida al protocol d’acció No callem, de l’Ajuntament de Barcelona, i el No en passem ni una, de la Generalitat de Catalunya, per assegurar que els espais d’oci nocturn siguin entorns amables i segurs per a dones i persones LGBTI, així com erradicar les violències que puguin patir dins el recinte.

Comparteix a: