Els vicepresidents de Societat Civil Catalana (SCC),  Miriam Tey i Álex Ramos, i el vocal de la Junta Directiva de l’entitat, Xavier Marín, han fet una roda de premsa per cridar a la mobilització per aquest diumenge amb el lema “Tots som Catalunya”. L’objectiu de SCC és, segons expliquen, fer sentir la seva veu i equilibrar la presència dels diferents sectors al carrer. Àlex Ramos ha dit que el to i la intensitat del seu missatge i el manifest que es llegirà en la manifestació es modularà segons el que passi al Parlament aquest dijous, i també al Senat divendres.

L’associació ha fet esment, en un comunicat,  a l’aplicació de l’article 155 i diu que aquest garanteix l’autogovern a Catalunya i afegeixen que es tracta d’una mesura necessària perquè es respectin l’estat de dret i les lleis. 

L’associació també assegura que és inacceptable que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, parli en nom de tots els catalans  perquè no representa la majoria dels ciutadans. També diuen que no es pot sustentar la independència que Puigdemont vol proclamar en una votació sense cens i convocada i celebrada de manera il·legal l’1 d’octubre.

SCC ja ha explicat quin és la seva posició pel que fa a la convocatòria d’unes possibles eleccions a Catalunya. Per l’associació, s’han de celebrar unes eleccions autonòmiques “fiables per aterrar a la realitat” i “normalitzar la situació política i la vida social”. També han dit que calen eleccions per sortir d’aquesta situació i han reclamat que “es trenqui el monopoli dels mitjans de comunicació” perquè s’obrin a totes les veus, “també a les constitucionalistes”.