vaga Educació Infantil manifestació a Sant Jaume
Foto: Maria Pratdesaba

(ACN / redacció) Aquest dimecres és la quarta i última jornada de la vaga al primer cicle d’educació infantil, és a dir, a les escoles bressol, convocada pel sindicat CCOO. També han fet una manifestació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Unes 300 treballadores han participat en la concentració per demanar que es desencallin les negociacions per a un conveni digne.

CCOO denuncia que el personal de les escoles bressol estan en una situació “precària” i que la patronal es manté immòbil tot i que les tres jornades prèvies d’aturades han tingut una gran participació. En aquesta darrera jornada de protesta també s’hi han sumat els sindicats UGT i USOC.

Les reivindicacions del col·lectiu

CCOO reclama que es reconeguin les treballadores de 0-3 amb salaris dignes i increments salarials anuals segons l’IPC. Yolanda Pérez, responsable del cicle de 0-3 anys a la Federació d’Educació del sindicat, defensa que cal un salari que es correspongui “la feina i les responsabilitats” de les treballadores.

vaga Educació Infantil manifestació a Sant Jaume

A banda, també demanen el reconeixement de les incapacitats temporals al 100 %, una reducció de les ràtios. “Tenim les ràtios més altes d’Europa, és inviable que una persona sola es pugui fer càrrec de 20 nens d’I-2, 13 infants d’1 any i 8 infants de 0 anys”, s’ha queixat Pérez.

També demanen jornades laborals reduïdes i més temps per preparar les activitats educatives.

Denuncien que els serveis mínims són abusius

Pel que fa al seguiment de l’aturada, la responsable ha subratllat que “és complicat de controlar”, però que els serveis mínims decretats pel govern “són molt abusius i alts”.

El sindicat afirma també que la Generalitat, que té la competència en matèria d’educació, ha de millorar aquesta etapa i evitar-ne l’externalització. “L’educació no és un negoci” afirma CCOO en un comunicat.

Durant la concentració s’han pogut sentir clams com “Amb vocació no s’omple la butxaca”, “Salaris dignes ja”, “Prou precarietat”, o “Això no és educació, és supervivència”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a