Un centenar de persones, amb mobilitat reduïda i sense, s’han concentrat aquest dissabte al migdia a la platja de la Nova Icària de Barcelona per protestar contra l’endarreriment del servei de bany assistit a les platges de la ciutat. La posada en marxa del servei s’ha ajornat per un error burocràtic, tal com va explicar l’Ajuntament a betevé.

Sota el lema “Jo també em vull banyar ja”, els convocats per la Plataforma d’Accessibilitat de les Platges de Barcelona (PAPB) es queixen que, segons sembla, les persones amb discapacitat física no disposaran del bany assistit fins, almenys, el 25 de juny. Alguns usuaris denuncien que a les platges tenen prioritat els gossos, els esports a l’aire lliure i, en canvi, es deixa de banda les persones amb problemes de mobilitat. Asseguren que on l’any passat hi havia la zona de bany assistit de la Nova Icària, enguany se l’han trobat ocupada per gent que fa esport.

El problema: no s’han acreditat els requisits necessaris

Fonts municipals van explicar a betevé que l’empresa que ha guanyat el concurs del servei de bany assistit no ha pogut acreditar els requisits necessaris per formalitzar l’adjudicació. Van presentar la documentació fora de termini, l’Ajuntament no la va acceptar i ara s’haurà de tornar a licitar el concurs.