(ACN) La Policia Nacional ha detingut un home per assetjar sexualment fins a 25 joves d’entre 13 i 22 anys a les xarxes socials. L’agressor és de Sevilla i hi ha víctimes de 16 províncies, entre les quals Barcelona. La investigació va començar el desembre del 2020 arran d’una denúncia d’una menor de 14 anys a Valladolid. El sospitós es feia passar per un empresari d’èxit en una coneguda xarxa social i enganyava les víctimes amb ofertes de feina com ara d’hostesses o acompanyants d’esdeveniments. Després, i sota amenaça, exigia a les víctimes 100 fotografies de tipus sexual cada tres dies. L’assetjament va provocar conductes autolesives en alguna de les joves i totes van necessitar tractament psicològic per ansietat i trastorns del son.

Després de la denúncia original a Valladolid i de mesos d’investigació, es va aconseguir identificar i localitzar el presumpte assetjador en una localitat de la província de Sevilla, on va ser detingut pels delictes de corrupció de menors, producció de material pornogràfic infantil i amenaces. La policia va requisar-li dos telèfons mòbils i l’anàlisi forense dels dispositius es va allargar prop d’un any per culpa de la dificultat de recuperar informació d’un dels terminals, que es trobava inutilitzat. L’anàlisi va permetre comprovar que el detingut buscava víctimes molt joves —d’entre 13 i 22 anys— sense importar-li si eren menors d’edat.

Les víctimes identificades viuen a Madrid, Barcelona, Sevilla, València, la Corunya, Tenerife, Las Palmas, Mallorca, Càceres, Toledo, Pontevedra, Badajoz, Còrdova, Jaén, Burgos i Zamora. Un total de 15 són menors d’edat i les altres tenen entre 18 i 22 anys.

Amb la identificació d’aquest gran nombre de víctimes, els agents van tornar a detenir el presumpte assetjador el 18 d’abril. Va passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Carmona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.