Aquest matí una vintena de treballadors de parcs i jardins han començat el dia plantant tendes. Ho han fet en suport als tres treballadors que s'han tancat a l'edifici perquè se'ls ha negat la jubilació parcial. Un model de jubilació pactat entre l'empresa i el comitè en el darrer conveni i que preveu que el treballador només faci part de la jornada mentre que la resta d'hores les completa un treballador nou. PEPE RUIZ, Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins "Creemos que es lamentable que un acuerdo que facilitaba la entrada de otras personas cuando alguién se jubilaba se haya cortado." JAVIER PÉREZ, treballador de Parcs i Jardins "Nosotros lo que queremos es marcharnos y que entre gente joven". Segons el comitè són quinze els treballadors que s'han quedat sense jubilació parcial. Diuen que l'empresa ha negat les peticions perquè el conveni caducava el 2009 i demanen que es respecti mentre no se n'hagi pactat un de nou. L'empresa, però, diu que la caducitat del conveni no hi té res a veure. ALFRED MEDINA, Recursos Humans de Parcs i Jardins "La normativa que regula les jubilacions parcials ha canviat i, per tant, no es pot pactar en els mateixos termes que estan signats. Això després d'una reunió que vam tenir amb la seguretat social ens van indicar que s'havia d'adaptar aquest acord". Els treballadors preveuen passar la nit a la seu de Parcs i Jardins a l'espera de la propera reunió entre sindicats i empresa, que s'ha de fer demà.

Els treballadors s’han tancat a la seu de Parcs i Jardins situada al carrer de Tarragona.  La protesta ha començat a les vuit del matí i es mantindrà, segons els treballadors, fins que l’empresa els doni una solució. Es queixen que la direcció de Parcs i Jardins ha paralitzat la jubilació parcial, que permetia als treballadors retirar-se a partir dels 60 anys amb la contractació de substituts. De la seva banda, l’empresa argumenta que la Seguretat Social no permet ara aquest tipus de pre-jubilacions.

El Comitè d’Empresa denuncia també la “creixent privatització” de Parcs i Jardins. Els treballadors diuen que, dels 70 parcs  que hi ha ara a Barcelona, set estan gestionats per empreses privades. A més, aquestes empreses també s’encarreguen del manteniment de les àrees infantils, de la poda d’arbres i de la fumigació.