Quan arriba la patrulla de la Guàrdia Urbana, pleguen el material que venen sobre la manta i es mouen cap a un altre punt de la plaça. Molts paradistes dels Encants neguen que el mercat ambulant els afecti, tot i que se situen sota la pèrgola que hi ha just a l’accés de la plaça. Asseguren que els seus productes no tenen res a veure amb el que venen a fora, tot i que també creuen que no dona bona imatge.

L’altre punt on s’acaben trobant desenes de venedors és la cantonada amb el carrer de la Independència. El mercat improvisat acaba formant passadissos on passegen els compradors i curiosos. Joguines velles, roba de segona mà, cables, sabates i roba d’imitació i andròmines de tot tipus es col·loquen sobre els llençols.

L’Ajuntament explica que erradicar aquests mercats irregulars és difícil, en part, perquè han detectat que els qui hi participen venen de fora de la ciutat, i per tant no poden fer-ne el seguiment. D’altra banda, molts veïns argumenten que “tothom es busca la vida com pot”. Expliquen que el mercat serveix a la gent més necessitada, perquè es pot aconseguir un abric per un euro, i a més es reciclen objectes que d’altra banda acabarien a les escombraries.