Durant el 2017, els equips de carrer de l’entitat han visitat més de 400 persones que viuen al ras a la ciutat, mentre que 1.518 persones han passat per l’espai d’acollida de l’entitat per fer ús dels serveis bàsics i poder-se resguardar. Això significa mig centenar de persones més que al 2016.

Més demanda durant episodis de fred 

Arrels Fundació va detectar una major demanda dels afectats durant l’episodi de fred del passat desembre. Durant aquells dies, alguns punts de la ciutat van enregistrar temperatures per sota dels 0 ºC. Tot i això, l’Ajuntament no va activar el protocol de persones sense llar perquè es fixaven en dades del Meteocat i, segons aquestes, no s’arribava al llindar necessari per aplicar-lo. ”

Segons Beatriz Fernández, responsable de l’equip de gestió interna d’Arrels Fundació, va haver-hi una major demanda de materials per passar el fred: abrics, sacs i altres materials per fer més suportable el fred. A més, el centre d’acollida de l’entitat té un horari d’obertura i un horari de tancament. “Les persones sense llar arribaven abans al matí i aprofitaven al màxim fins que tancàvem per no tenir aquest fred”, ha apuntat.

Dificultats per trobar habitatges 

Arrels Fundació ha mostrat la seva preocupació per les dificultats que té a l’hora de trobar pisos assequibles i estables per l’augment dels preus de l’habitatge a la ciutat. Al començament del 2017, l’entitat gestionava 76 pisos, mentre que en acabar l’any només en tenien un més, 77.

També posa el focus en els contractes de lloguer que s’acaben aquest 2018. Beatriz Fernàndez, responsable de l’equip de gestió interna d’Arrels Fundació, ha explicat que hi ha incertesa sobre el futur d’alguns d’aquests pisos, ja que no se sap si aquests contractes es renovaran o si els propietaris apujaran el preu del lloguer.